איחסון אתרים


מדריך לבחירת חברת אחסון אתרים - HOSTING


בחירת חברה לאיחסון אתר אינטרנט הוא החלטה שיש לקבל באופן מושכל. במאמר זה נרחיב בנוגע למשתנים שיש לקחת בחשבון בעת בחירת חברת אחסון אתרים. מה כדאי לקחת בחשבון ? אילו אפשרויות כדאי שחברת HOSTING שלכם תספק לכם, מבחינה טכנית ? ומה בנוגע לשירות שמבטיחה חברת האחסון ? על כל אלה ועוד, במאמר שלפניכם.

שרת אינטרנט הינו מחשב שמסוגל לספק שירותי קבלת פניה ממחשבים מרוחקים והצגת תוכן בפניהם, דבר שמחשב שהוא אינו שרת, לא מסוגל לעשות. כאשר בונים אתר אינטרנט שכל גולש יכול להיכנס אליו ולקרוא בו, יש לבחור חברת אחסון אתרים, שתוכל לארח את אתר האינטרנט על שרת, ועל ידי כך לאפשר גישה אליו.

חברות אחסון אתרים הן שונות זו מזו בסוג ובאיכות חבילות האירוח שהן מספקות. לכן, יש צורך להכיר את דרישות האתר, ולבחור בחברה שמספקת שירותי אחסון מתאימים ביותר עבור האתר. בחירה לא מושכלת של שירות אחסון אתרים עשויה להביא לאתר שאינו יכול לעבוד, או שאינו פועל לשביעות רצון בעליו.

נתונים כלליים ותמיכה בשפות תכנות


הדבר הראשון שכדאי לבדוק בנוגע לחברת אחסון אתרים הינו, האם הם מציעים חבילה שמתאימה לאתר האינטרנט שלכם:

כמה מקום אחסון מציעה החברה? בדרך כלל, מקום אחסון נמדד בג'יגה בייט.

כמה תעבורה מציעה החברה, כלומר, כמה כניסות לאתר, או כמה פעמים השרת ישלח את העמודים המבוקשים מהאתר, למחשבם של האנשים שהתעניינו בו ?

מהו ה Uptime אליו מתחייבת החברה? כלומר, סטטיסטית בעבר, כמה נפילות היו לשרת וכל כמה זמן האתרים שהיו מאוחסנים בחברה היו לא זמינים, ולכמה זמן?

כמה שמות מתחם, או כמה אתרים נפרדים ניתן להחזיק בחבילת אחסון אחת? (לרוב ניתן בחבילות בארץ לאכסן רק אתר אחד, אולם ישנן חבילות ריסלר שבהן ניתן לנצל את נפח האחסון עבור מספר אתרים)

כמה כתובות דואר אלקטרוני ניתן לפתוח ?


כמה כתובות "עקוב אחרי" אפשר להגדיר? (כתובות "עקוב אחרי" הן בעצם כתובות אימייל שנראות שונה אבל הן מגיעות לאותו חשבון דואר אלקטרוני, למשל, info@domain.net.il ו – yourname@domain.net.il יגיעו שניהם לאותו חשבון דואר אלקטרוני).

מהן שפות התיכנות שבהן חברת אחסון תומכת ? (לרוב, שרתי windows יודעים להציג אתרים שכתובים ב – ASP, ושרתי Linux או UNIX, יודעים להציג אתרים ב PHP. העניין מהותי מכיוון שאתר שכתוב בשפת PHP, חשוב לאחסן אותו על שרת LINUX, ולא על שרת Windows. חבילות הן לרוב או על שרת כזה או על שרת כזה, ויש להזמין מראש שרת מתאים).

באילו מסדי נתונים תומכת חבילת האחסון ? לרוב אתרי אינטרנט משתמשים במסד נתונים שהוא או Access, או MS-SQL, או MY-SQL. כדאי לדעת, האם אתר האינטרנט משתמש במסד נתונים, אם כן, באיזה מסד נתונים הוא משתמש, והאם מסד נתונים זה נתמך על ידי חבילת האחסון.

תמיכה בתוכנות שונות


לעיתים, חבילת האחסון מאפשרת שימוש בתוכנות המותקנות על השרת ומאפשרות בניה, תחזוקה והוספה של משתנים ויכולות לאתר האינטרנט. יש לבדוק, האם חברת האחסון מאפשרת שימוש בתוכנות מותקנות, ואם כן, מהי רשימת התוכנות המתאפשרות בעת רכישת חבילת אחסון אתרים על שרתיה.

תמיכה טכנית


עניין התמיכה הטכנית יכול להיות משמעותי, ולעיתים שווה לשלם מעט יותר עבור שירותי אחסון אתרים, ולהבטיח תמיכה טכנית טובה וזמינה עבור האתר. יש לבדוק האם תמיכה טכנית מתאפשרת דרך התכתבות בדואר אלקטרוני או דרך את החברה, או שניתן להשיג תמיכה טכנית טלפונית, ומהן שעות התמיכה – האם ניתן להשיג תמיכה בכל שעות היממה (24/7), או רק בשעות העבודה של המשרד. יש לזכור, כי אתר אינטרנט צריך להיות זמין בכל שעות היממה, ולכן, נוח שאם יש בעיה יש בכל שעה עם מי לדבר בנוגע לאחסון האתר.

סטטיסטיקות


חשוב לדעת אילו סטטיסטיקות מספקת חברת אחסון אתרים ובאיזו רמת פירוט. כיום, רבים מן האתרים משתמשים בסטטיסטיקות שמספק גוגל (Google Analytics), אולם יש שאומרים שסטטיסטיקות אלה מספקות תמונה לא שלמה מפני שהן משוייכות למנוע חיפוש ואינן עצמאיות. כדאי לבדוק האם אפשר לקבל דוגמה לדוח שניתן להפיק על ידי תוכנת הסטטיסטיקות המותקנת על השרת, וחשוב לראות בדוח פרטים כגון כמות גולשים ייחודיים (Unique Users), מילות מפתח, פריסת המקורות מהם הגיעו גולשים, ועוד.



אחסון אתרים | שרתי אינטרנט | דומיין בעברית